Uw apotheker(s):

Dhr. K.M.E. Pool en Mw. S.C. Oosting-Eleveld

Tel: 050 525 28 31

Zes en een half jaar bloeden, heel normaal?

woensdag 27 augustus 2014 09:14:20 Europe/Berlin

Ook had zij allerlei praktische tips voor me en kreeg ik een prachtige gouden armband van mijn oma. Ik denk om te vieren dat ik ‘vrouw’ was geworden. Het is er niet bij verteld. Ik begreep het eigenlijk niet zo: het was toch allemaal heel normaal, helemaal niet bijzonder? Natuurlijk vond ik het maandelijkse gedoe niet leuk, maar ik had er ook niet heel veel last van. Dat dat ook anders kan, heb ik in de tussentijd wel begrepen. Menstruatiepijn, heel hevig bloedverlies, PMS (premenstrueel syndroom)… Het is niet niks waar sommige vrouwen mee te kampen hebben. Uitgaande van vijf dagen per maand gedurende veertig jaar, leert een vlugge rekensom mij dat wij ongeveer zes en een half jaar bloeden. Dat is een behoorlijk groot deel van ons leven waarin we, in het beste geval, niet helemaal onszelf zijn. Toch wel bijzonder! Nu ben ik zelf moeder van twee dochters. Over een tijdje moet ik ze gaan vertellen wat er allemaal voor ze gaat veranderen. Een ding is voor mij zeker: Die armband? Die krijgen ze!

Geplaatst in Vrouw door

Janneke Swart

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden