Uw apotheker(s):

Dhr. K.M.E. Pool en Mw. S.C. Oosting-Eleveld

Tel: 050 525 28 31

Te veel hooi op uw sportvork

woensdag 25 juni 2014 15:16:47 Europe/Berlin

Wanneer u een gewicht van 100 kilogram wilt optillen en u bent, laten we zeggen, geen Arnold Schwarzenegger, bestaat er grote kans op een blessure. Uw belastbaarheid is niet hoog genoeg om deze belasting aan te kunnen. Het is dus zaak te letten op de mate van belasting.  Neem niet te veel hooi op uw sportvork!

 

Wanneer u ouder wordt, neemt uw vermogen om bepaalde prestaties te leveren  af. Veel mensen  van middelbare leeftijd willen niet toegeven dat hun lichaam niet meer kan wat in hun hoofd nog moet kunnen. U kent ze vast wel; die midlife heren die de marathon willen gaan lopen. Sommigen zullen het halen, maar daar is veel training voor nodig. Ik adviseer iedereen die een marathon wil lopen te trainen onder deskundige begeleiding. Word lid van een atletiekvereniging. Een goede trainer zal u vertellen uw doelen aan te passen aan uw belastbaarheid.

 

Een lagere belastbaarheid kan ook het gevolg van klachten zijn. Bent u bijvoorbeeld erg moe, dan is bewegen goed, maar overdrijf niet. Sommige mensen willen  te veel;  topprestaties op hun werk, er altijd voor de kinderen zijn, het huishouden spik en span en zeker vijf keer per week trainen. Het is een kwestie van keuzes maken en de balans vinden tussen belasting en belastbaarheid. Anders komen er ook nog een paar afspraken met de fysiotherapeut bij!

Geplaatst in Blessures door

Janneke Swart

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden