Uw apotheker(s):

Dhr. K.M.E. Pool en Mw. S.C. Oosting-Eleveld

Tel: 050 525 28 31

Haarverlies bij vrouwen

maandag 30 juni 2014 16:20:41 Europe/Berlin

Een veelvoorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen is stress als gevolg van een emotionele gebeurtenis. De haaruitval stopt dan vaak weer als de stressvolle periode is afgesloten. De oorzaak kan ook liggen in het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Wanneer u vermoedt dat uw haaruitval wordt veroorzaakt door een geneesmiddel dat u gebruikt, neem dan contact op met uw arts. Het is mogelijk dat u in overleg kunt overstappen op een ander middel.

 

De meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij vrouwen wordt ‘vrouwelijke kaalheid’ genoemd. Dit is niet altijd makkelijk te behandelen, maar er zijn mogelijkheden om het haarverlies te verminderen en mogelijk te stoppen. Dat u elke dag wat haren verliest is normaal, maar vermoedt u dat u last hebt van meer haarverlies normaal is? Overleg dan met uw huisarts om te bepalen waardoor de haaruitval wordt veroorzaakt en welke mogelijkheden er zijn om dit onder controle te houden.

 

U kunt het volgende zelf doen: masseer uw hoofdhuid tijdens het wassen om hem goed doorbloed te houden, probeer stress zoveel mogelijk te vermijden, rook niet en eet gezond. Gezonde, gevarieerde voeding kan het broos worden van het haar vertragen. Wees voorzichtig met styling, zoals krultang en föhn, en ook met haarverf. Laat u adviseren door een goede kapper. En tot slot, ga bij overmatige haaruitval altijd naar de huisarts!

Geplaatst in Huid door

Janneke Swart

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden